Waarom bepaalde tips niet werken voor jou!

Op internet, in tijdschriften, op Facebook en Instagram worden we overspoeld met tips en tricks voor een gelukkiger leven. Over hoe onze passie te volgen of gezond te leven. Als je de tips leest klinken ze in de meeste gevallen erg logisch en misschien denk je wel: ‘Had ik zelf ook wel kunnen verzinnen.’ Maar waarom werken deze super logische tips dan niet voor jou?

Hoe komt het dat de reep chocolade 🍫 of dat taartje 🍰 het telkens weer wint?

Wanneer je af wilt vallen weet je zelf ook wel dat het beter is om die heerlijke reep chocolade te laten liggen, een kleiner portie op te scheppen of meer te bewegen. Hoe komt het dat zoveel mensen het voornemen hebben om af te vallen aan het begin van het nieuwe jaar en ze een paar maanden later weer in hetzelfde patroon zijn beland?

We noemen dat zelfsabotage!

En deze zelfsabotage wordt aangestuurd door een negatieve overtuiging over jezelf! Dit is een ingenieus mechanisme. We onderschatten vaak de kracht van een negatieve overtuiging die jouw leven achter de schermen aanstuurt. Het lastige is dat deze negatieve overtuiging een heel leven met je meeloopt en zich vermomt in allerlei mechanismen (je rode knop). Vandaar dat je hem niet zomaar aan de kant kunt zetten met een tip of trick. Jammer maar helaas. Maar je kunt wél leren hem te overstijgen!

Een negatieve overtuiging kan zijn: ‘ik kan het niet’ of ‘ik ben niet goed genoeg’. Een negatieve overtuiging ontstaat in de meeste gevallen door je opvoeding of door woorden, blikken, gebaren die vroeger door mensen werden gezegd of gegeven. Een negatieve overtuiging is kort, krachtig, sterk en houdt je klein! Dus je kunt je voorstellen dat een sterke negatieve overtuiging je heel erg tegen kan werken als je bijvoorbeeld probeert af te vallen. En als het dan weer niet lukt denk: “Zie je wel ik kan het toch niet”.

Wil jij graag weten hoe het wel kan werken voor jou? Wil jij écht aan de slag met jezelf? Door het lezen van het boek ‘Knetterlekker in je vel’ kom je te weten wat jij nodig hebt om echt veranderingen aan te brengen in je leven!

Laat hier een reactie achter