Waarom is veranderen zo eng?

Wij mensen zijn in de regel niet zo happig op veranderingen. In de meeste gevallen heb je eerst chaos nodig voordat je de stap naar verandering durft te nemen. En soms wacht je zelfs net zo lang totdat iemand anders een beslissing voor je neemt omdat je zelf het lef niet hebt. Beetje gek nietwaar? Vooral als je bedenkt dat verandering de enige constante factor in het leven is.

Alles verandert namelijk continu. Is de hele tijd in beweging.

Kijk maar naar de natuur. Verandering betekent in de eerste plaats loslaten. Loslaten wat niet meer bij je hoort, net zoals de boom zijn🍁bladeren🍁🍁loslaat. En daar zit de crux, want loslaten vormt in de meeste gevallen het probleem. Je baan loslaten, je partner of vriendschappen loslaten, het piekeren of slechte gewoontes loslaten. Pas als je los durft laten komt er ruimte voor een echte verandering. Niet eerder!

De verandering is niet eng. Het loslaten is eng!

Omdat je niet weet wat ervoor in de plaats gaat komen. Vaak weet je diep vanbinnen dat je toe bent aan verandering, maar durf je het bekende niet los te laten. Want stel je voor dat je geen nieuwe baan kunt vinden of een nieuwe partner. Stel dat je op straat komt te staan of geen nieuwe vrienden meer tegenkomt en daardoor altijd alleen op pad moet. Stel dat het nooit meer goed komt met jou of je misschien zelfs wel in de depressie 😞 terechtkomt. Zoveel beren 🐻🐻🐻 op de weg, zoveel manieren om je klein te houden! Door alle obstakels die je voor jezelf creëert wordt veranderen steeds moeilijker!

Wil jij leren loslaten? Met het boek ‘Knetterlekker in je vel’ ga je in vijf stappen naar een leven zonder zonder angsten, saboterende gedachten en beperkende negatieve overtuigingen, oftewel: binnen no time zit jij weer knetterlekker in je vel! Gun je zelf de ruimte om echt te veranderen.

Laat hier een reactie achter