Scheiden doe je niet zomaar!

Het voelt bijna paradoxaal. Het aantal scheidingen💔 loopt jaarlijks nog steeds op, dus je zou haast denken dat scheiden een gemakkelijke beslissing is. Voor een buitenstaander kan dit misschien inderdaad het geval lijken, maar het tegendeel blijkt in de praktijk waar te zijn. Meestal worstelen mensen al jaren met de vraag: ‘Blijf ik in deze relatie of toch liever uit elkaar?’

Veel beslissingen worden genomen uit angst!

Het blijkt dat mensen de beslissing om ‘niet uit elkaar te gaan’ vaak baseren op angstgevoelens. ‘Kan ik het wel alleen?’ en ‘Wie gaat alle rekeningen betalen?’. Maar ook de angst om met de kinderen op een flatje te eindigen of iets simpels als niet op vakantie willen gaan in je eentje. Zoveel onbeantwoorde vragen en gevoelens zorgen er veelal voor dat het onderwerp ‘Willen we nog verder met elkaar?’ niet wordt uitgesproken of steeds opnieuw wordt uitgesteld. Of je blijft bij elkaar ‘uit liefde voor je kinderen’. Omdat je hen een scheiding niet wilt aandoen.

Maar wat is dan liefde?

Het aantal vechtscheidingen stijgt dramatisch, meestal gaat dit ten koste van de kinderen.👫 Want als je niet of nauwelijks met elkaar praat tijdens je relatie wordt praten vaak nog lastiger als je besluit om uit elkaar te gaan. In steeds meer scheidingen kunnen voormalige partners zelfs niet meer op een normale manier met elkaar communiceren. Hoe komt het zover? En is ‘Scheiden in liefde’ überhaupt wel mogelijk? Kun je na een scheiding leren in liefde naar elkaar te kijken en elkaar het geluk te gunnen?

In het boek ‘Knetterlekker in je vel’ schrijven we over de liefde. Liefde begint namelijk altijd met de liefde voor jezelf. Hoe zit dat bij jou? Kun jij met een open hart 💖 kijken naar jezelf, naar anderen, naar het leven?

Laat hier een reactie achter