Knetterlekker in je vel

In het boek ‘Knetterlekker in je vel’ nemen we je mee naar het land waar jij schittert en straalt als de zon ☀️, huilt als een storm in de nacht en danst als de regendruppels 💦 in de wind. Het land waar je alles kunt creëren, want vanuit onze visie kun je iedere dag je leven opnieuw vormgeven. Jij bent de creator, de schepper van jouw levensverhaal. Klinkt goed nietwaar? De creator 💖 worden van je eigen leven. En toch? Waarom klinkt het zoveel gemakkelijker dan het is?

Hoe lekker zit jij in je vel?

Er zijn mensen die in banen zitten waar ze gewoonweg niet gelukkig zijn. Er zijn mensen die in relaties blijven zitten die allang niets meer 💔 met liefde te maken hebben. Er zijn mensen die vast blijven houden aan hun onzekerheid en angsten. Er zijn mensen die zichzelf klein blijven houden, simpelweg omdat er altijd anderen zijn die beter, leuker, groter zijn. Er zijn mensen die hun leven leiden als levende doden.

Wij verbergen feitelijk onszelf, ons leven, onze gevoelens onder een laag van onechtheid. Dit wordt zeker versterkt door alle social media 📲 berichten, waarbij we vooral de mooie kanten van het ons leven willen belichten en het aantal likes mede ons zelfbeeld beïnvloedt. Maar wie houden we nu eigenlijk voor de gek?

Onszelf voor de gek houden, we zijn er goed in geworden.

In onze maatschappij wordt ons namelijk systematisch geleerd ons gevoel weg te denken: ‘nu niet’, ‘eerst nog dit of dat’, ‘ik wil niet dat mijn baas dit weet’, ‘druk, druk, druk’. We leren elkaar dat gevoel niet altijd uitkomt en je gaat het wegdenken, onderdrukken of verstoppen. Het moet ergens naartoe nietwaar?

Gevoel laat zich echter niet wegdenken. Hoe hard je ook probeert, het komt altijd weer ergens tevoorschijn. Om een voorbeeld te noemen: bij spanningshoofdpijn verplaats je een emotioneel probleem naar het ervaren van een fysieke kwaal. Meestal blijkt er met je hoofd niets aan de hand te zijn, maar ja, je ligt wel met hoofdpijn op de bank. Misschien ga je extra vroeg naar bed, hup paracetamol erin, en hoop je dat de volgende dag de hoofdpijn weer weg is. Voor even heb je rust, maar helaas niet op de goede manier. Er is schijnbaar iets wat je spanning oplevert.

Wanneer je jezelf toestaat dat je alles mag voelen en dit gevoel als leidraad gaat gebruiken, verandert er iets belangrijks. Dan ga je voelen waar de spanning vandaan komt en dan ga je daarmee aan de slag. Je gaat je dus minder richten op de hoofdpijn zelf, maar meer op de oorzaak achter de hoofdpijn: je zegt bijvoorbeeld tegen je vriendin dat je een ander keertje wilt gaan shoppen 👗 of tegen je vriend dat je niet mee gaat golfen🏌️‍♂️. Niet omdat je hoofdpijn hebt, maar omdat je gewoon geen zin hebt of gewoon een dagje voor jezelf nodig hebt. Misschien vind je het eng om eerlijk te zijn en ben je bang dat ze je niet meer zo leuk en aardig vindt als je ‘nee’ zegt. Maar je gevoel volgen geeft uiteindelijk knetterveel ruimte en rust in je hoofd.

Wanneer je gaat denken met je gevoel wordt kwetsbaarheid je kracht!

Wil jij leren denken met je gevoel? Wil je ook knetterlekker in je vel zitten? Wil jij met jezelf aan de slag? Het boek ‘Knetterlekker in je vel’ neemt je in 5 praktische en heldere stappen mee naar een leven waar je leert om weer helemaal jezelf te zijn. Met alles wat je voelt en denkt.

Laat hier een reactie achter