Wat is jouw levensverhaal?

De manier waarop jij naar de wereld kijkt is uniek! Waarom? Niemand heeft namelijk jouw ervaringen en niemand heeft ooit vanuit jouw ogen naar de wereld gekeken. De mensen en gebeurtenissen die je leven hebben ingekleurd bepalen voor een groot gedeelte de wijze waarop jij kijkt naar de wereld. En natuurlijk naar de mensen om je heen.

Met welke bril 😎 kijk jij naar de wereld?

We vergeten vaak dat als we in dezelfde ruimte zitten of naar hetzelfde verhaal luisteren we niet hetzelfde horen of ervaren. Ergens weet je dat wel natuurlijk. Maar toch. Ook al zitten we samen naar dezelfde film te kijken… jij ziet en beleeft iets anders dan ik en ik hoor en ervaar iets anders dan jij! En dat heeft te maken met jouw perceptie die is ontstaan door jouw verhaal.

Zo kan een woord of beeld voor iedereen een andere betekenis hebben. Het woordje ‘thuis’ kan bij de een fijne, warme herinneringen oproepen en bij de ander juist hele vervelende beelden naar boven brengen. Het zien van mensen die elkaar knuffelen 💏 kan voor de een het gevoel van gemis aanraken en voor de ander als prettig ervaren worden. Jouw verhaal, jouw verleden is dus bepalend voor de manier waarop jij de wereld ervaart.

Wat is jouw verhaal?

In ons boek ‘Knetterlekker in je vel’ delen we stukken van ons levensverhaal en vertellen we op welke manier wij de wereld ervaren. Daarnaast delen we ervaringen en verhalen van mensen die we door de jaren heen hebben begeleid. Verhalen waar iedereen zichzelf of een ander in kan herkennen. We hebben tenslotte allemaal een verhaal en bouwen allemaal een beschermingsmechanisme op. De een weliswaar groter, erger, bepalender en sterker dan de ander, maar in principe zijn we allemaal hetzelfde. We hebben allemaal ons eigen levensverhaal en ons eigen mechanisme!

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Wat is bepalend geweest is je leven? Wat heeft je sterker gemaakt of juist angstig? Waar wil je liever niet meer aan denken of welke herinnering koester je in je hart? Wij zijn reuze nieuwsgierig naar jou!

Laat hier een reactie achter